01 december, 2016

VBGL ontwikkelt mee aan superieure espressomachine

Al vanaf 1984 streeft Kees van der Westen naar perfectie binnen het bouwen van de allerbeste espressomachines.  De afgelopen zomer beleefde zijn nieuwe ‘progressive pre-infusion cylinder system’, oftewel PPIC, zijn wereldwijde debuut op de World of Coffee beurs in Dublin. VBGL is best trots om te vermelden dat zij hebben meegewerkt aan de ontwikkeling van deze superieure machine.

01 december, 2016

VBGL, uw full service supplier

VBGL Scientific is de ideale partner voor zowel eenmalige aankopen en jaarlijkse grootverbruik contracten. Ons bestelsysteem biedt een schakel binnen ERP-integratie van onze klanten, voor een efficiëntere afhandeling van orders. Wij bieden ook de mogelijkheid van voorraadbeheer op locatie, zodat onze klanten altijd verzekerd zijn van voldoende voorraden.

10 oktober, 2016

Nieuwe Lab Consumables catalogus van VBGL!

Vers van de pers: VBGL Scientific presenteert haar nieuwe Lab Consumables catalogus, die een compleet en uitgebreid assortiment verbruiksartikelen voor GC, HPLC en Headspace-analyse laat zien, bestaande uit vials, septa, afdichtingen, filters, crimper-tangen en andere accessoires. Naast alle standaard items voor vrijwel alle gangbare instrumenten in de chromatografie markt, voert VBGL ook speciale productie edities van flesjes, septa en de combinatie afdichtingen volgens de specificaties van de klant. De producten worden wereldwijd verkocht, zijn van de hoogste kwaliteit en voldoen aan geldende normen en specificaties.

04 oktober, 2016

300 meter in de diepte staren door hoogste glazen brug ter wereld

China is een populaire attractie rijker: afgelopen weekend werd daar de langste en hoogste glazen brug ter wereld geopend voor publiek. De Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge is een ware uitdaging voor mensen met hoogtevrees, de 430 meter lange constructie hangt maar liefst 300 meter boven de grond. 

24 juni, 2016

Living Energy

'Living Energy' is een afstudeerproject van Ermi van Oers (Willem de Kooning Academy in Rotterdam), waaraan VBGL heeft meegewerkt.

Klimaatverandering en de toenemende schaarste van grondstoffen en materialen kenschetsen een behoefte aan dringende vervangingssystemen en het herdefiniëren van onze relatie met natuur, vindt Ermi. Zij is gefascineerd door het feit dat de energie is opgeslagen in plaatsen waar we ons niet bewust van zijn. Ermi ziet het als haar doel als ontwerper om deze energie zichtbaar te maken en mensen te inspireren met de potentiële krachten uit natuurlijke processen in toekomstige systemen. Zij wil de prachtige poëtische kant tonen van deze 'levende energie' en een nieuwe verbinding maken tussen mens, natuur en techniek.

27 mei, 2016

VBGL levert laboratorium opstelling voor tv-programma!

VBGL heeft meegewerkt aan een nieuw RTL tv-programma Professor Nicolai & Dr. Beckand. Het is een spectaculaire en humoristische spelshow waarin Ruben Nicolai en Tijl Beckand als wetenschappers Professor Nicolai & Dr. Beckand allerlei proeven en testen uitvoeren. Dit alles natuurlijk in dienst van de wetenschap.

27 mei, 2016

Expositie: "GLASSFEVER" hedendaagse kunst in glas Dordrecht

Lange tijd was glaskunst vooral decoratieve kunst. Dat is veranderd. Glassfever laat zien hoe hedendaagse autonome kunstenaars hun ideeën vormgeven in glas.

29 april, 2016

Magische glazen gevel Chanelwinkel in P.C. Hooftstraat

De nieuwe Chanelwinkel in Amsterdam is aan de onderkant doorzichtig. De bakstenen, de deuren, de kozijnen: alles is van glas. Magisch. De bovenkant is traditioneel gemetseld. Architect Winy Maas van het Rotterdamse architectuur-bureau MVRDV combineerde zo authenticiteit met een spectaculaire innovatie.

24 maart, 2016

Pasen in Glass Studio Chrysler Museum

We wilden u deze inspirerende en bij het seizoen passende film niet onthouden over een cursus glasblazen in de Glass Studio van het Chrysler Museum in Norfolk, Virginia, USA. Verschillende glazen paaseieren passeren de revu en zelfs een Paashaas komt voorbij.

25 februari, 2016

Geschiedenisles: Glasfabriek Leerdam in 1918

Een inspirerend historisch document deze bedrijfsfilm uit 1918, over de glasfabricage bij de Glasfabriek Leerdam (vh. Jeekel, Mijssen en Co.). Glasblazers modelleren hun uit de grondstoffen aangemaakte vloeibare glas tot allerlei voorwerpen. Men is o.a. bezig om gloeilampen en vazen te maken. Glazen worden door vrouwen van een beschildering voorzien. De verpakkingsafdeling pakt gloeilampen in strokisten in.

21 december, 2015

Winnaar FG Restaurant diner bekend

Zoals in onze vorige nieuwsbrief (november) vermeld konden klanten die in de maand december bij VBGL bestellingen plaatsten, een luxe diner winnen bij het fameuze FG Restaurant van masterchef François Geurds, dit vanwege de afsluiting van VBGL's 35-jarige jubileum.

21 december, 2015

Magisch Glas

Het Tjechische Lasvit is een fabrikant van unieke glaswerken en vooral bekend van op maat gemaakte lichtinstallaties, glaskunstwerken en bekroonde collecties. Met hun laatste serie glazen kroonluchters Kůra, ontworpen door Jakub Nepraš, heeft Lasvit zichzelf werkelijk overtroffen.

26 november, 2015

Bestel bij VBGL en win een diner bij FG Restaurant

VBGL sluit haar 35-jarige jubeljaar feestelijk af met een smakelijke aanbieding op niveau. Bestel in de hele maand december bij VBGL en maak kans op een luxe diner voor twee bij het fameuze FG Restaurant van masterchef François Geurds.

Als masterchef heeft François Geurds een indrukwekkende staat van dienst, hij werkte o.a. bij PerSe in New York (***), WD50 in New York (*), Le Bernadin in New York (***), Parkheuvel in Rotterdam (**), The Fat Duck in Londen (***) en bij Gordon Ramsay in Londen (***).

29 november, 2015

Totale inspiratie: 3D Glass Printing

Oud en toch modern, omsluitend en toch onzichtbaar, werd glas eerst gemaakt in Mesopotamië en het oude Egypte, 4500 jaar geleden. Precieze recepten voor de productie - de chemie en de technieken - bleven goeddeels bewaarde geheimen. Glas kan worden gegoten, gevormd, geblazen, vergulde of gesinterd; haar kwaliteiten zijn nauw verbonden met de technieken die worden gebruikt voor de vorming ervan.

30 oktober, 2015

GLASS, The Engine of Progress

Het Nieuwe Instituut heeft een prachtig ontworpen catalogus vervaardigd van de expositie 'GLAS, Voertuig van Vooruitgang'. VBGL heeft diverse laboratorium glas objecten ter beschikking gesteld om dit fantastische event mede mogelijk te maken.

30 oktober, 2015

SPARKX polijstpoeders nu beschikbaar!

VBGL levert de glasindustrie diverse type polishing powders onder de naam SPARKX Ceripro X-line met een milieuvriendelijke anti caking voor het behalen van de beste finishes. SPARKX High Performance Cerium Polishing Powders zijn geschikt voor diverse soorten glas en presteren zeer goed in een breed scala van snelheid, druk en te polijsten materialen. 

01 oktober, 2015

SPARKX Solar Coating

De SPARKX Solar Plus Coating is speciaal ontwikkeld voor gebruik in de Solar Industry voor bestaande PV-panelen en grote glasoppervlakken of Solar velden. De coating vermindert vervuiling waardoor beschadiging en corrosie op het glas tot een minimum beperkt wordt.

29 september, 2015

Nieuwe 3D-printer print glas alsof het plastic is

Onderzoekers van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) hebben een doorbraak geboekt op het gebied van 3D-printen, waardoor zij glas kunnen printen op dezelfde manier als plastic.

01 september, 2015

SPARKX Beeldscherm- en Optiekreinigers

Zoals in onze nieuwsbrief van juni aangekondigd werkt VBGL samen met SPARKX. In de maand september zal VBGL starten met de verkoop van een serie gloednieuwe en innovatieve producten van dit kwaliteitsmerk op het gebied van glasreiniging en -bescherming. De spits wordt afgeten met een tweetal producten, waarvan een speciaal is ontwikkeld voor beeldschermen (plasma, tft, led en lcd) en de ander voor optiek (lenzen, brillenglazen, cameralenzen, brillenglas, skibrillen en helmvizieren).

01 augustus, 2015

Lab glas zomeracties

20% korting op custom-made glaswerk

In de maand augustus biedt VBGL grote kortingen op al het glaswerk met speciale afmetingen en normering (ASTM, IP of NEN). VBGL kan de productie van speciaal glaswerk in korte tijd realiseren.

Door de jarenlange ervaring van onze glasinstrumentmakers kan VBGL een goede aanvulling binnen uw bedrijf zijn.

01 juni, 2015

Winnaars vrijkaarten Glas expositie Het Nieuwe Instituut

Wij hebben veel positieve reacties en inschrijvingen ontvangen voor het verloten van de vrijkaarten voor de tentoonstelling "GLAS (voertuig van vooruitgang)" in het Nieuwe Instituut te Rotterdam.

VBGL heeft zelf de opening bij mogen wonen en heeft een impuls geleverd aan de tentoonstelling met een eigen vertaling van de installatie "Machine Art" en een tiental verschillende glazen objecten. Wij zijn trots op onze bijdrage aan deze unieke tentoonstelling en wensen onderstaande winnaars heel veel plezier toe bij dit bijzondere evenement.

01 juni, 2015

VBGL bezoekt Canton Fair in Guangzhou, China

Begin mei heeft VBGL een bezoek gebracht aan de Canton Fair in Guangzhou welke bekend staat als de grootste internationale handelsbeurs van China. De skyline van de stad met gebouwen van 400 tot 600 meter hoog en een beursgebouw met ruim 1 miljoen m2 expositieruimte met meer dan 50.000 stands heeft een enorme indruk op ons achter gelaten. De beurs is een jaarlijks terugkerend fenomeen welke uit 3 fasen bestaat. In fase 3, degene die VBGL bezocht heeft, was veel aandacht voor Medical Devices, Lab Disposables, Vintage Labware en Innovaties op het gebied van Lab benodigdheden vanuit de hele wereld.

21 mei, 2015

Ervaar VBGL nu ook in het Museum!

Ervaar VBGL nu ook in het Museum!Naar aanleiding van de 34e Wereldtentoonstelling die op 1 mei opent in Milaan, belicht Het Nieuwe Instituut van 25 april t/m 23 augustus dit fenomeen vanuit verschillende invalshoeken. De tentoonstelling GLAS (Voertuig van Vooruitgang) laat zien hoe dit eeuwenoude door mensen vervaardigde materiaal nog altijd onlosmakelijk verbonden is met vooruitgang en ontwerpers blijvend uitdaagt tot experiment.

26 maart, 2015

Special Glass Inspiration - Liquidkristal

Van tijd tot tijd wil VBGL haar klanten inspireren door over de schoonheid en bijna grenzeloze toepassingsmogelijkheden van glas te vertellen. De Tsjechische fabrikant Lasvit staat bekend als een innovatief bedrijf dat verschillende designers aantrekt om spraakmakend glasontwerp aan de wereld te presenteren. Toen het de beurt was aan de beroemde Engelse designer Ross Lovegrove ontwikkelde hij, samen met Lasvit, het Liquidkristal Pavillion.

25 februari, 2015

Profiteer van de Duran actiemaanden

2015 is amper begonnen of VBGL knalt flink door met een uitgebreide Duran Erlenmeyer actie over het complete assortiment, van de kleinste 50ml tot de maximale maatvoering. Kies nu voor Duran en profiteer.

25 februari, 2015

VBGL levert Sarstedt assortiment

Als Sarstedt distributeur laat VBGL u graag kennismaken met de productkwaliteit van Sarstedt én het daarbij horende specialistische productadvies. Sarstedt kenmerkt zich door kwalitatieve topproducten tegen scherpe prijzen. Ter introductie ontvangt u bij ons een aantrekkelijke korting van 5% op de toch al zeer scherpe prijzen. Bij aankoop van 1000 50ml centrifugebuizen krijgt u een buizenrack t.w.v. € 26,- gratis meegeleverd.

25 januari, 2015

Uitbreiding van de horizon van de glaskunst

Een fascinatie voor lichtverschijnselen, zo kun je Kana Tanaka's oeuvre karakteriseren. Zij wil inspireren tot nieuwsgierigheid en onderzoek door middel van glas en licht. Afgestudeerd op kunstnijverheid bij de Nationale Aichi University of Education in Japan, raakte ze in de ban van de kwaliteiten van gesmolten glas, hetgeen haar leidde zich te specialiseren in het glasblazen.

21 december, 2014

Welcome to the Glass Age

Wij luiden het nieuwe jaar inspirerend in met een schitterende tweedelige film van Corning Glass. Laat u verrassen door Mythbusters Adam Savage en Jamie Hyneman, die ons introduceren tot een geheel nieuwe manier van denken over glas. Leer over de geschiedenis van glasinnovatie en bekijk ongelooflijke demonstraties van buigbare glasvezel en dun ultra-flexibel glas.

21 oktober, 2014

VBGL bezoekt Glasstec in Duitsland

De Glasstec in Düsseldorf is de meest toonaangevende beurs als het gaat om glas en alle daaraan gerelateerde onderdelen en artikelen. VBGL vindt het belangrijk om op deze beurs aanwezig te zijn om te zien waar en hoe we u als klant nog beter kunnen bedienen. Daarnaast is het interessant om te zien welke innovatieve ontwikkelingen er spelen en hoe we dit voor u toepasbaar kunnen maken.

28 november, 2014

Worldwide glass according to VBGL

We Know Glass" zegt VBGL en dus vinden wij het belangrijk glastoepassingen en -innovaties over de hele wereld op de voet te volgen.

26 november, 2014

New pig on the block

Spillage of lekkages kunnen tijdens dagelijkse werkzaamheden plaatsvinden, zoals tijdens het laden en lossen van vloeistoffen, tijdens het vullen en legen van machines of het werken met vloeistoffen in laboratoria. Door middel van absorptiematerialen kunt u vloeistoffen indammen en absorberen zodat u een schone, veilige en productieve werkomgeving krijgt. Ons productengamma bestaat uit hoogwaardige absorptiematerialen voor alle voorkomende vloeistoffen als oliën, zuren en logen, oplosmiddelen en watergedragen producten. Naast absorptiematerialen kunnen wij u ook producten voor de opslag en handling van chemicaliën, afvoer afdekkers en Spill kits leveren.

31 augustus, 2014

Onzichtbare Solar Harvesting Technologie wordt werkelijkheid


Solar harvesting systemen hoeven niet per sé op te vallen. In feite kunnen ze nu zelfs onzichtbaar zijn, dankzij de onderzoekers van de Michigan State University (MSU), die een transparante lichtgevende solar concentrator (LSC) hebben ontwikkeld die kan worden toegepast op ramen, auto's e.a. heldere oppervlakten.

06 juli, 2014

Duran Group wint iF product design award

Het nieuwe DURAN® YOUTILITY laboratorium flessen systeem heeft de prestigieuze iF product design award 2014 ontvangen. De iF product design award is een internationaal bekende en erkende design award. Het overeenkomstige iF logo wordt van nu af op de diverse communicatiematerialen gebruikt, wat het product nog een specialer cachet geeft.

Aanbiedingen

right left
 • WIJDHALSFLES (Duran)
  Bruine Fles+dop 5 l WH GLS 80
  252,00
  Details
 • EXSICCATOR (Duran® borosilicaatglas)
  Exsiccator knop Novus 300mm
  422,00
  Details
 • PLATBODEMKOLF (Duran)
  Kolf Duran platbodem 3000ml
  58,12
  Details
 • WIJDHALSFLES (Duran)
  Laboratorium fles 5000ml GLS80 + dop
  277,00
  Details
 • RONDBODEMKOLF (Duran)
  Platbodemkolf rondbodem wm 6000ml
  104,00
  Details
 • ERLENMEYERKOLF (Duran borosilicaatglas)
  X10 erlenmeyer superduty 1000ml n.m.
  152,00
  Details
 • ERLENMEYERKOLF (Duran borosilicaatglas)
  X10 erlenmeyer superduty 1000ml w.m.
  167,00
  Details
    

Partners